Wall of fame


2021 - 2022

2020 - 2021

2017-2018

Opening van het schooljaar (Het Belang van Limburg)


Kangoeroewedstrijd
Dag van de kleuterEerste Kinderrechtenschool van BelgiëOnze kinderen op Ketnet: Generatie-KTalent uit onze school!!
Artikels in de krant


Proficiat aan Claudia:oud-leerling van Basisschool Park van Genk


 

Proficiat aan Sem en Fré
HOUTHALEN-HELCHTEREN - Sem Leonavicius uit Houthalen-Oost is een fervent golfer. Je vindt hem dan ook erg vaak op het Millenium golfterrein in Paal-Beringen. Het is daar, op zijn thuisbasis, dat Sem begin mei tijdens het competitietornooi 'Prijs van de Jeugd - 18 holes - Shot Gun' een 19de plaats behaalde op een deelnemersveld van 59 golfers.

Tja, niet bepaald wereldnieuws denk je dan misschien. Maar: Sem is amper 7 jaar oud en speelde tussen oudere en veelal volwassen golfers die al jarenlang aan competitiegolf doen. In dat opzicht is het dus absoluut een uitzonderlijke prestatie van Sem.
"Sem is inderdaad één van de jongste competitiegolfers in ons land", aldus bompa Pierre, die zelf ook de golfmicrobe te pakken heeft en Sem regelmatig begeleidt. "Het komt zelden voor dat een jongetje van 7 al aan competitie doet op dit niveau. In die optiek was zijn puike 19de plaats tijdens de voorbije wedstrijd dan ook uitzonderlijk en opzienbarend. Geen wonder dat Sem binnen de golfwereld nu al een opgemerkt talent is", aldus Pierre trots.
Sem begon op 4 jarige leeftijd met de golfsport. Samen met zijn oudere broer Fré, ook een sterke golfer trouwens, vind je hem wekelijks meermaals op de golfcourt. De sporttechnische begeleiding van Sem ligt in de handen van pro coach Bart Bollen. Het is onder leiding van Bart dat de resultaten van Sem opvallend snel in stijgende lijn gaan. "De voorbije jaren was hij met zijn heel jonge leeftijd al een opgemerkte finalist bij Scapa en bij de VVG Kids III tour", aldus Pierre. "Hij is ook de jongste deelnemer van de VVG-selectie. Doordat hij op zulke jeugdige leeftijd al aan competities deelneemt en kan trainen met oudere en meer ervaren spelers, leert Sem snel bij en groeit zijn sporttechnische kennis in ijltempo. Het is knap en ontroerend om te zien hoe ons zevenjarig mannetje al volop meedraait in de competitietak van het golfen. Bijzonder en opmerkelijk."
En Sem zelf, die laat het allemaal over zich heen komen. Hij geniet van het spelletje en leert graag bij. En uiteraard... wil Sem ooit een echte topgolfer worden. Als het van zijn club, zijn trainer, zijn ouders en vooral zijn bomma en bompa afhangt, komt dat alvast dik in orde!Wat zijn we beweegknap!De Badmintonwedstrijd:


Ook in voetballen zijn we sterk!Wat een taalknappe winnaarsHet vervolg van de langste sjaal van Houthalen!!

(Artikel HbvL)
WZC Uilenspiegel schenkt gebreide dekens aan Sint-Vincentius.


WZC Uilenspiegel schenkt gebreide dekens aan Sint-Vincentius
Foto: Davy Tijkens
In februari heeft de basisschool Park van Genk in Houthalen voor de dikke Truiendag de langste sjaal gebreid. Namelijk 230 meter lang. Eén van de bewoners van WZC Uilenspiegel kreeg het idee om deze langste sjaal om te toveren tot dekens, die daarna geschonken konden worden aan Sint-Vincentius.

De bewoners van WZC Uilenspiegel hebben de handen uit de mouwen gestoken en zich achter dit idee gezet. Hierdoor hebben we op donderdag 27 november met enkele bewoners de dekens kunnen bezorgen aan Sint-Vincentius in Genk.
We bedanken langs deze weg iedereen die heeft meegeholpen aan dit initiatief.

Onze kinderrechtenraad!
Deze leerling kennen we ook nog...


Beweegknappe leerlingen uit onze school!


Wat is Abdelkader beweegknap!!


Divock Origi beweegknap oud-leerling van onze school