Park van Genk viert “Dag van de kleuter”


Zoals elk jaar had de kinderrechtenschool Park van Genk een aangename verrassing voor de kleinsten tijdens de 'Dag van de kleuter'.
In verschillende artistieke workshops die door de Academie voor muziek, woord en dans georganiseerd werden, konden ze het beste van zichzelf geven.

De school speelde, in het kader van muzische vorming, deze keer in op de creativiteit en expressiviteit van de kleuters. In de voormiddag konden alle kleuters zich uitleven in de uitdagende en plezante workshops rond muziek, instrumenten, woord en dans.
De Academie heeft zich op deze wijze op een fijne manier aan de kleuters voorgesteld.
Na een eerste kennismaking met verschillende instrumenten mochten ze er ook zelf mee experimenteren. Al musicerend en dansend kwamen vervolgens heel wat sprookjesfiguren tot leven. Zelfs een muzikale krokodil en Mexicanen hielpen mee om bewegingen en muziek al spelend te combineren.
Na een laatste repetitie in de namiddag konden de kleuters hun juist verworven vaardigheden tonen aan ouders, grootouders en genodigden.
Deze waren niet alleen enthousiast over hetgeen de kleuters in deze korte tijdspanne al geleerd hadden maar konden achteraf ook nog eens genieten van het intercultureel aanbod aan lekkernijen dat de school hen aanbood.